Digitalt liv 2020

 2020 blev ett år där de digitala verktygen verkligen fick visa färg. Samarbeta digitalt, videomöten, undervisningen på distans och upplevelser online.

En stor del av mitt jobb det här året har varit att skapa en större användarupplevelse i de digitala eventen. T ex att göra en konferens till en TV-show istället för en trist och sövande videokonferens. (visst har du också börjat kolla mailen och lite annat under en videokonferens....)

Genom att producera ett event med flerkamerateknik, bra ljud, bra ljus, spännande men relevanta bildväxlingar, filmklipp, musik mm, så håller man kvar åskådarna på ett bättre sätt. Det blir som att se ett TV-program, men med möjlighet att chatta med "studion" så att man behåller interaktionen.

Det har varit stormöten, konferenser, föreläsningar, årsmöten eller som bilden visar, studentutspring där närmare 40 klasser sprang ut i juni månad, och där jag skötte streaming- och ljud-tekniken. 1000-tals nöjda anhöriga tittade på sändningarna, och var glada att få se studenten även om de inte fick vara på plats.

Vi drar många lärdomar av att nyttja den digitala tekniken, och det är många som har förstått att "klassisk" medieproduktions-kunskap kommer till heders när bild och ljud blir centrala bärande av innehållet.Kommentarer

Populära inlägg